Elephant + Géonne Hartman

Zonnige melancholie in majeur
Muziek, Indiepop, Rock
Tickets
Facebook event
Datum 2-12
Prijs € 14,00
Locatie Poppodium
Elephant + Géonne Hartman

Elephant

Voor ieder decennium een band Harrison-adepten, verlegen jongens, lang en ietwat klungelig, die halsstarrig democratisch het ene na het andere onweerstaanbare gitaarmelodietje uit de kreukelige bandshirtmouwen schudden. In navolging van The Feelies, Teenage Fanclub, en Real Estate zou dat voor de jaren twintig zomaar Elephant kunnen zijn.

Zonnige melancholie in majeur. Dat is het geluid van de 4-koppige Rotterdamse indieband Elephant. De band wordt geboren in een jaar waarin een virus de muziekwereld knock-out slaat. Tegen beter weten in, maar met volle overgave stort Elephant zich op het schrijven van hun liedjes. Ze trekken zich terug in hun studio in de kassen onder de rook van Rotterdam, tussen de paksoi en de Chinese kool. 

Elephant overtuigt met hun eigenzinnige aanpak, sound en songs en ze worden getekend op het illustere platenlabel Excelsior Recordings. Begin 2022 maakt Elephant indruk met hun sessie op Noorderslag en niet veel later verschijnt hun debuutalbum ‘Big Thing’, opgenomen in samenwerking met Pablo van de Poel (DeWolff). Het album wordt unaniem lovend ontvangen, een greep uit de reacties: “Een wonderschoon album” (De Volkskrant ****), “Spectaculair in zijn eenvoud” (OOR), “Een debuutplaat waar alles aan klopt, alle liedjes raak” (3voor12), “Kalm, warm, hoopvol en gemoedelijk” (NRC ****).
Niet voor niets wordt Elephant getipt als de nieuwe indiepopband die zomaar eens het verschil kan maken de komende jaren.

Géonne Hartman

Géonne Hartman is een singer-songwriter uit Utrecht (NL). Met haar muziek neemt ze je mee op een grillige reis door een droomlandschap gecreëerd door verrassende melodieën. Haar pakkende, heldere stem rijgt onder begeleiding van haar band de poëtische teksten aan elkaar.

In juni 2019 bracht ze haar eerste EP Salt Wind uit, geproduceerd door Eelco Topper (Falco Benz) en Arriën Molema (Room Eleven). Een jaar later werkte ze samen met Tessa Rose Jackson (Someone) om haar debuutalbum op te nemen en te produceren. De eerste single van haar debuutalbum komt in het najaar van 2021 uit.

De 25-jarige singer-songwriter maakt intieme, onconventionele, folky indie. Haar inspiratie komt van sterke vrouwelijke artiesten als Phoebe Bridgers, The Weather Station en Laura Marling.

Bestel tickets

Datum 02-12
Tijd 20:30
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal