DUFFHUES

Nieuw album en eerste verhalenbundel

DUFFHUES presenteert nieuw album met songs en eerste verhalenbundel

 

'Alsof we een juwelenkist openden en er onze favoriete, meest glanzend zwarte stenen in terug vonden, die al jaren zoek waren…' – Luminous Dash (Belgisch muziekmagazine, 2022)

 

Niels DUFFHUES presenteert een nieuw album met songs getiteld MURDER CALL. Het is zijn 9de album, wederom met een verzameling duister verhalende songs en een rauwe mono sound. Ook presenteert hij dan een eerste bundel met korte verhalen en andere teksten. Het DUFFHUES universum dijt alsmaar verder uit met songs, films, verhalen, exposities, concerten (audiovisueel of niet), publicaties en albums. Laat je door DUFFHUES op eigenzinnige wijze meevoeren naar een uniek universum.

 

Sinds 2001 verrijkt DUFFHUES de wereld met zijn duister verhalende songs, roestig bruine stemgeluid en rauwe performance. Met een doorgewinterd repertoire van moordballades, verknipte blues, mystery songs en overpeinzende folk is hij een verhalenverteller als geen ander. DUFFHUES is een singer-songwriter van het stevige soort, met wortels in de stevige muziekgenres. Hij speelt geen lieve liedjes, maar slaat het publiek, al 9 albums lang, met klinkende zwarte parels om de oren alsof zijn leven ervan afhangt. Verwacht echter niet enkel macabere kommer en kwel, door zijn songs sijpelen ook de nodige absurditeit en zwarte humor.

 

DUFFHUES is niet alleen musicus, maar ook filmkunstenaar en auteur, en legt voortdurend verbindingen in zijn werk. Na muziekalbums, films en kunstpublicaties brengt hij nu zijn eerste bundel met Nederlandstalige korte verhalen en andere teksten uit.

 

Tickets
Datum 24-03
Prijs € 10,00
Locatie Toonzaal

Bestel tickets

Datum 24-03
Tijd 20:15
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer + Toonzaal