Dossier Boombap (ft. Def P)

De frontlinie van pure rauwe hiphop
Urban
Bestel tickets
Datum 18-11
Prijs € 16,00
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal
Dossier Boombap (ft. Def P)

Als het rechtssysteem corrupt is, de ziekenzorg ziek, het nieuws fake en zelfs de soep van plastic is, wie de fok reanimeert dan nog de echte boombap in het Nederlandse hiphopdossier? Ga zelf de frontlinie van de pure rauwe hiphop tegemoet bij de onverschrokken line-up van Dossier Boombap

$KEER&BOO$
Def P
Risskant & YD
McGyver
Mc DRT
Improversum
Insayno
Amita
 

$KEER&BOO$

Duistere hardcore hiphop over nachtelijke omzwervingen $KEER&BOO$ is een van de meest tot de verbeelding sprekende rappers van Nederland. De wereld die hij beschrijft bestaat uit nachtelijke omzwervingen gewapend met spuitbussen, tools en verdovende middelen. Titels als ‘De Polo Op Mijn Body Zit Vol Met Bloed Van Stervelingen Terwijl Ik 8.6 Drink’ en ‘De Lacoste Op M’n Body Zit Vol Met Verf Van Kankertoys Die Waren Waar Ze Niet Moesten Komen’ spreken boekdelen.
Muzikaal is hij een versatile beest en doet het de ene keer aan denken de 90s boombap, de duistere hiphop van Three 6 Mafia en hardcore rap op Death Row met overstuurde bassen. Maar hij gaat net zo goed van trap naar drill. Hij was samen te horen met Ray Fuego, Zwangere Guy, zijn Slenterprise vrienden en zelfs Faberyayo sprong op de remix van een van zijn nummers. Ook is hij de drijvende kracht achter mega crews zoals KRAUWKONNEKT en RAFTING GOODS waar
hij MC’s van noord naar zuid en van oos naar west naar Zuid-Limburg krijgt. $KEER&BOO$ is hier niet voor de clout, maar voor de hoogst mogelijke status: “Ga ik sterven, dan sterf ik als een fucking legend”

Def P

Def P (Pascal Griffioen) werd op 16  december 1969 geboren te Amsterdam. Van 1982 t/m 1990 volgde hij twee vierjarige opleidingen aan de Amsterdamse Grafische  School en ging daarna aan het werk als grafisch ontwerper/werktekenaar. Tijdens zijn schoolperiode in de jaren ’80 raakte hij  volledig in de ban van de op dat moment opkomende  hiphopstroming. Hij was vooral geobsedeerd door graffiti en rap, wat al snel een levensstijl werd die hij nooit meer los  kon laten.

Toen hij in 1988 een zomer in Amerika  doorbracht raakte hij er van overtuigd dat rap het krachtigste  en origineelste was als dat in de eigen 'moerstaal' gebeurde. Na wat taalexperimenten in '88 richtte hij in '89 met zijn  neef 'IJsblok' en vrienden 'Seda' en 'King' de Osdorp Posse  op. Met deze groep zou hij voortaan alleen nog maar in het Nederlands rappen. 

Def P

RISSKANT & YD

Risskant & YD zijn twee mc’s uit Dordrecht. De “Herders van Dordrecht” brengen je Boombap & Dordrecht voor je raap Rap zoals je dat wilt horen. Met 078-terlijke bars en passie voor de Cultuur. Naast het onlangs verschenen solo materiaal. Werken de heren ook aan een project samen. De EP zal eind dit jaar gaan verschijnen.

DE HERDERS VAN DORDRECHT!!

McGyver

Voor een energieke hip hop sound die je regelrecht de jaren ‘90 in slingert zit je met de Nederlands-Canadese tweetalige artiest McGyver in de juiste hoek! De enige MC van Nederlandse bodem die met legendes als Pete Rock, Fredro Starr (Onyx), Large Professor en Def P (Osdorp Posse) op zijn cv met recht kan zeggen het internationale toneel te betreden. 

Dit jaar trad deze duizendpoot voor het eerst toe tot het 100MAD label van de legendarische groep Onyx. Daarnaast staat hij bekend als Nederlands eerste freestyle kampioen & wereld finalist (End of the Weak 2017) en vaste host van de koplopers in de Nederlandse hardbass rave scene TRIpoloski.

MC DRT 

Sinds eind jaren '90 betreedt MC DRT poppodia door heel Nederland met zijn freestyle kwaliteiten. Sinds die periode deed hij naamsbekendheid op bij nationale MC battles zoals "Debattle" (op de NPO) en "Spitt Battles" (1/2 finale in Paradiso, finalist op BNN). Won de "Breath Control" battles in Leiden 4x en won tot 2x toe de Almeerse MC battles. Begonnen in crew verband, met Almeerse MC's en producers, onder de naam DC-13. Tot 2006 ism Jerome XL te zien op o.a. "The Box" met meerdere videoclips en gezamenlijk hebben zij honderden shows gedaan. Sindsdien heeft MC DRT (als solo artiest) meerdere mixtapes, EP's en studio albums uitgebracht. In 2005 benoemd tot 1e Stadsrapper van Nederland. In latere jaren te zien geweest bij Zonamo en 101Barz sessies naast Kaascouse. Vaak beeldende inhoud, taaltechnisch overgebracht op traditionele Hiphop beats. Op nationale podia was MC DRT te zien als support voor KRS One (met McGyver), Smiff-n-Wessun, The Artifacts, Freeway, LoopTroop Rockers, Edo-G, Reef the Lost Cauze, eva. Als host betrad MC DRT podia voor o.a. Masta Ace, Planet Asia, Bevrijdingsfestivals en de Dutch Street Art Awards. Op audio releases verschenen met oa Grand Agent, Substance810, Lil' Dap, Maylay Sparks en vele nationale namen zoals Def-P, Opgezwolle, Skenkie, Dion Masé, $KEER&BOO$, Engel, Risskant, SKAV en Kaascouse. 

Tegenwoordig is MC DRT ook in diverse samenwerkingen te bewonderen. Met Freestyle beweging; Improversum en met rapgroepen; Fort Buku en Krauw Konnekt. Dit jaar is MC DRT initiatiefnemer van "AllyViert50JaarHiphop" waar hij in Almere meerdere evenementen neerzet om lokale Hiphop mee te huldigen. 

Improversum

Improversum is een geen reguliere nieuwe rapgroep maar een continuüm van zes MC's die hun sporen allang en breed verdiend hebben. Wat centraal staat in Improversum is geïmproviseerde rijmkunst oftewel freestyle. Dit project is geïnitieerd om te laten zien dat freestyle rap een onmisbaar onderdeel is van de HipHopcultuur en omdat er nog nooit eerder een totaal geïmproviseerd album op deze manier is opgenomen. De toepasselijke titel van dit bijzondere werk is dan ook "Ongeschreven Regels” geworden. 

INSAYNO

Oftewel, INSAYNO, een half Curaçaose, half Nederlandse woordkunstenaar die rap en spoken word gebruikt als verlengstuk van zijn boodschap. Insayno staat voornamelijk bekend om het aansnijden van onderbelichte thema’s. Zo is zijn muziek zelfs ter educatieve ondersteuning gebruikt tijdens tentoonstellingen in diverse musea. 

Insayno heeft het record van 32 freestyle rap-battles op zijn naam staan en heeft daarmee de meeste tournaments gewonnen in de gehele Benelux en is tweede van heel Europa. Ook won hij diverse talentenjachten waaronder in 2013 de ‘Grote Prijs Van Nederland Publieksprijs’. Met spoken word won hij onder andere de ‘Van Dalen Spoken Awards’ in de categorie ‘lyrics’ en ‘House Of Poets’. 

Op 13 oktober 2016 kwam met een uitverkochte release party, zijn langverwachte debuutalbum “Dwaalspoor” uit. Deze plaat werd volledig geproduceerd door Tantu en bevat gastbijdrages van Raymzter, Brainpower, Nino, Gikkels, Rass King en Rody Delorean. 

Op 27 september 2023 brengt hij zijn tweede album ‘Nieuwetijdskind’ uit. Dit album is volledig geproduceerd door SoSpecial en bevat gastbijdrages van Brainpower, Nino, Rincho X, Rass King, Quinn Soular, Jessey Amado, Saint Ronil en Cici Isenia. De singles ‘Broederschap’ en ‘Mamai’ zijn voorzien van bijhorende music video’s. Insayno zijn muzikale groei heeft ervoor gezorgd dat hij een transitie heeft gemaakt van maatschappijkritische teksten, naar muziek voorzien van zelfreflectie, eerlijkheid en introspectie met een poëtische doorslag.

Amita

Amita. is een doorgewinterde rapper die is opgegroeid in de Gouden Era van NL-hiphop. Met voorbeelden als Opgezwolle, Fresku, Winne & Jiggy Dje weet je ongeveer wat voor vlees je in de kuip hebt. 

Geen jongen van de straat, maar een man die door hardships is gegaan net als elk ander maar elk moment en al de daaraan gelinkte emoties perfect weet te vertalen in poëtische rap. Muziek bedoeld voor alle lagen van onze samenleving, niemand uitgesloten. 

Onderwerpen als heartbreak, depressie en verlies komen aan bod; maar niet afgesloten zonder hoop, dankbaarheid of liefde hier aan te linken. 

Verwacht zware boombap-beats en een rapper met een verhaal in de piek van zijn leven en een show die je niet snel zal vergeten.

Bestel tickets

Datum 18-11
Tijd 20:30
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal