Demonstratie Bellyhorn

Leer zelf de Bellyhorn bespelen!
Beeldende kunst, Hedendaags, Workshop
Gratis
Datum 5-03
Prijs Gratis
Locatie Kunstruimte
Zaal Grote Ruimte
Demonstratie Bellyhorn

Zondag 5 maart, 15.30 tot 16.00 uur

Tijdens de finissage van Silent Serenade geeft Dianne Verdonk een demonstratie van de Bellyhorn. Jarenlang opereerde Dianne als een contrabas- en cellospeler, maar haar verlangen naar het maken en uitvoeren van elektronische muziek leidde tot het creëren van haar eigen elektronische basinstrument.

Tijdens de demonstratie neemt Dianne je door de sonische mogelijkheden van de Bellyhorn. Voel de vibraties door je lijf gaan als je op de buik van de Bellyhorn ligt, of zing in de hoorn om zelf de trillende klanken op gang te brengen.  

De demonstratie duurt van 15.30 tot 16.00 en vindt plaats in de Kunstruimte. 

Dianne Verdonk bedenkt, bouwt en bespeelt nieuwe elektronische muziekinstrumenten. Haar doel is om een ultieme, persoonlijke vorm van muzikale expressiviteit te bereiken. Om dit te bereiken, bouwt ze zelf haar eigen instrumenten. Voor alle instrumenten die ze tot nu toe bedacht geldt: om er geluid uit te krijgen moet je er eerst iets doen. Ook de Bellyhorn heeft je hele lichaam nodig om bespeeld te worden… 

Naast kunstenaar is Dianne oprichter en artistiek leider van Sounds Like Touch, een platform dat elektronische muziek tastbaar, zichtbaar en lichamelijk maakt. De stichting wil met nieuwe vormen van tastbare interactie een vernieuwende performancepraktijk aanwakkeren, waarbij tastbaarheid en technologie samenkomen: een prikkelende totaalbeleving voor zowel publiek als speler.

9502

Bestel tickets

Datum 05-03
Tijd 15:30
Locatie Kunstruimte
Zaal Grote Ruimte

Deze demonstratie is onderdeel van de finissage van de tentoonstelling Silent Serenade: Materialized Sound. Wees welkom van 14.00 tot 17.00 om de laatste dag van deze bijzondere tentoonstelling samen te vieren. De hele finissage is gratis te bezoeken; aanmelden is niet nodig.  

Om 14.00 deze dag vindt ook een performance van SNACKBAR the Ambassador plaats.