Christian Wallumrod Ensemble + Matteo Myderwyk solo

Misschien wel één van de mooiste en verstilde jazzensembles ter wereld
Hedendaags, Jazz
Tickets
Facebook event
Datum 15-03
Prijs € 17,50
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer, Toonzaal
Christian Wallumrod Ensemble + Matteo Myderwyk solo

Christian Wallumrød Ensemble

Ogen dicht en laat je verwonderen en bedwelmen door de schitterende klanken en samenspel van dit schone Noorse gezelschap. Het Christian Wallumrød Ensemble behoort tot de paar bands die niet alleen de diepte in duiken, maar zelf durven woelen onder de bodem, zonder het gevoel van de mooie klank te verliezen.

Wallumrød's jarenlange samenwerking met producer Manfred Eicher heeft geresulteerd in 5 releases met op ECM Records, en het album Outstairs (2013) werd geëerd met een Noorse Grammy. Het ensemble heeft ook de albums Kurzsam en Fulger (2016) en Many (2020, genomineerd voor de Noorse Grammy's) uitgebracht op Hubro Music. Alle albums zijn met groot enthousiasme ontvangen door critici en publiek over de hele wereld, en een aantal ervan zijn ook op verschillende jaarlijkse bestelijsten in nationale en internationale media terechtgekomen.

"Ik ken nauwelijks iemand die de afgelopen decennia meer innovatief karakter aan het Noorse muziekleven heeft toegevoegd dan Christian Wallumrød", Arild R. Andersen,
"Het album is een meesterwerk, van een van de belangrijkste levende improvisatoren en componisten", Andy Hamilton, Jazz Journal (over de release “Many”)

Beluister hun laatste album hier

Christian Wallumrød - piano, harmonium
Eivind Lønning - trompet
Espen Reinertsen - tenorsaxofoon
Tove Törngren - cello
Per Oddvar Johansen - drums, vibrafoon

Matteo Myderwyk

Het voorprogramma wordt verzorgd door de extreem talentvolle toetsenist Matteo Myderwyk. Als klassiek pianist aan het conservatorium verliet Myderwyk de muziek van zijn helden Bach, Liszt en Messiaen om zijn eigen muzikale vocabulaire te ontwikkelen. Hij besloot de regels van de klassieke muziek overboord te gooien en raakte geboeid in de wereld van de freejazz. Muziek maken zonder plan of vooraf geschreven compositie gaf een nieuwe creatieve impuls. Myderwyk leerde zijn belangrijkste les in deze experimentele periode; Muziek is niet iets dat op papier staat, maar ontstaat in het moment. Zijn muziek evolueert voortdurend; vaak genoeg breekt hij met traditionele wetten door voortdurend van instrument te wisselen, waarbij hij vaak op het podium verschijnt met een arsenaal aan synthesizers, drummachines en orgels. Matteo Myderwyk voelt zich in elke omgeving thuis: op de festivals en in de clubs, de concertzalen en de kerken.

Website Matteo Myderwyk

Bestel tickets

Datum 15-03
Tijd 20:30
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer + Toonzaal