Bughouse

Grunchy, vet en hoekig
Film / Documentaire, Jazz, Punk
Tickets
Facebook event
Datum 24-05
Prijs € 19,00
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal
Bughouse

Saxofonist en muzikale allesvreter Benjamin Herman is al meer dan dertig jaar één van de meest productieve musici van zijn generatie. Sinds de jaren negentig speelt hij over de hele wereld en bracht hij meer dan vijftig albums uit met zijn band New Cool Collective en onder eigen titel als soloartiest. Zijn opvallend diverse muzikale output bevat traditionele jazz, punkjazz, filmmuziek en post-moderne interpretaties van het werk van componist Misha Mengelberg.

Met Bughouse laat Benjamin Herman een langgekoesterde wens in vervulling gaan die zijn eerste muzikale liefdes, punk, en jazz samenvoegt. “Al jaren had ik dit plan in mijn hoofd. Ik kon alleen de juiste muzikanten niet vinden”. Na een ontmoeting met drummer Olav van den Berg (Seein’ Red, Lärm, The Marxbros) leek alles eindelijk op zijn plaats te vallen. Met de toevoeging van gitarist Reinier Baas en bassist Peter Peskens (Jungle By Night) was de line-up compleet. Het resultaat, het album Bughouse (2018), bevat 20 explosieve composities met een gemiddelde duur van 2 minuten.

In februari van 2024 verscheen Bughouse: Unreleased Tracks 2017-2018, een verzameling outtakes en andere nooit eerder verschenen opnames uit de originele studiosessies voor Bughouse. Vanavond presenteert hij zijn nieuwe album, zoals vertrouwd lekker grunchy, vet en hoekig zoals we van Bughouse gewend zijn. Met nieuwe energie en vertrouwde ingrediënten belooft dit een heet avondje te worden.

Bestel tickets

Datum 24-05
Tijd 20:30
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal