Blow the Wind Easterly

Nederlands’ bekendste trompettist Eric Vloeimans is als curator
Hedendaags, Jazz, Horn of Plenty festival

en boegbeeld zeer nauw betrokken bij Horn of Plenty

Bestel je ticket(s) nu
Datum 7-03
Prijs € 24,50
Locatie Pleinzaal TadP
Blow the Wind Easterly

Eric Vloeimans

En natuurlijk kan hij zelf niet in het programma ontbreken. Na het daverende succes van Levanter in 2022 keert hij samen met Kinan Azmeh en Jeroen van Vliet terug naar het festival met een nieuwe voorstelling: Blow The Wind Easterly. Een concert waarin hun werelden samensmelten en hun muziek elkaar weer vinden.

Kinan Azmeh

Kinan is een wereldster. Deze klarinettist uit Damascus nodigde Eric tien jaar geleden uit voor een eerste, bijzondere samenwerking en sindsdien zijn de mannen onafscheidelijk. Eric is al lange tijd gefascineerd door oosterse klanken en de muzikale klik tussen beiden was zo sterk dat het voelde alsof ze al eeuwen samenspeelden. Ze wilden allebei meer en speelden samen Levanter; een succesvolle voorstelling waarin ze werden bijgestaan door toppianist en Boy Edgarprijswinnaar Jeroen van Vliet.

Jeroen van Vliet

De synergie tussen de drie muzikanten was zo sterk dat een nieuwe samenwerking niet uit kon blijven. In Blow The Wind Easterly komen de mannen met nieuw repertoire en nemen ze je mee naar de horizon, in een avond met onverwachte vergezichten en de eindeloze, alles omarmende zee. Je denkt ze te kennen, maar bereid je voor op een magische verrassing.

Bestel tickets

Datum 07-03
Tijd 20:15
Locatie Pleinzaal TadP