Bianca Tangandeprijs

3 december t/m 15 januari
Beeldende kunst

Willem Twee Kunstruimte reikt Bianca Tangandeprijs uit aan Fang Mij en Shirley Welten

Gratis
Datum 3-12
Prijs Gratis
Locatie Spiegelzaal
Bianca Tangandeprijs

De prijs is opgedragen aan de in 2019 overleden kunstenaar Bianca Tangande. Tangande was een van de eerste kunstenaars die een atelier betrok in de Willem II Fabriek en heeft hier, net als haar partner Mario Dijsselbloem, bijna veertig jaar gewerkt. Bianca zette zich met veel betrokkenheid en energie in voor de beeldende kunst in ’s-Hertogenbosch. Zij speelde een belangrijke rol in het culturele leven en wist mensen te verbinden en te enthousiasmeren voor de kunsten. De prijs is een ode aan Bianca Tangande’s nalatenschap en een stimulans voor de beeldende kunst in de stad. 

Fang Mij en Shirley Welten zijn door het curatorenteam van Willem Twee Kunstruimte geselecteerd, in samenspraak met de nabestaanden van Bianca Tangande. De prijs bestaat uit een geldbedrag en een tentoonstelling in de Spiegelzaal. 

De tentoonstelling is te zien van 3 december 2022 t/m 15 januari 2023 in Willem Twee muziek en beeldende kunst, Boschdijkstraat 100 ’s-Hertogenbosch. De opening vindt plaats op zaterdag 3 december van 17:00 – 19:00. De tentoonstelling wordt financieel ondersteund door het Hermes Cultuurfonds, het Noordbrabants Genootschap en particuliere begunstigers. 

Over Fang Mij
Fang Mij's familie komt oorspronkelijk uit een dorpje, hoog in de Chinese bergen. Ze is geïnspireerd door de plaatselijke sjamanistische traditie waarvan ze rituele ceremonies bijgewoond heeft. Om zich verder te verdiepen in haar Chinese wortels heeft ze een studie Chinese geneeskunde (TCM) gevolgd. 

Over Shirley Welten
Shirley Welten is beeldend kunstenaar. Ze gebruikt haar persoonlijke belevenissen als inspiratiebron voor haar werk. Al reizend zoekt ze naar plekken die haar gevoelens geabstraheerd uitdrukken en die legt ze dan vast door middel van analoge fotografie.