Astillero - Tango Nuevo uit Buenos Aires

Roots

Tango sextet met enorm veel pit én in de geest van nu!

Tickets
Facebook event
Datum 27-03
Prijs € 20,00
Locatie Toonzaal

Laat je overweldigen door de levenslust van de tango. Dit sextet uit Argentinië speelt de tango met enorm veel pit en in de geest van anno nu. Tango met ballen dus! Ruim 10 jaar geleden was hun eerste toernee in NL al een sensatie met concerten in toonaangevende zalen zoals Tropentheater en Rasa, en later ook op het North Sea Jazz Festival.

Nog steeds weet Tango Astillero de wetten van de tango opnieuw uit te vinden en het genre in een nieuw jasje te steken. De structuur wordt door de zes musici volledig ontrafeld met als resultaat een geheel nieuwe, ruwe en energieke tangovorm die ontroert, schrijnt, gevoelig is maar tegelijk rebels, en altijd vol vuur.
Alle composities zijn van eigen hand en de songs raken je in het hart. De BBC omschrijft de groep als ''the continuation of Piazzolla, absolutely virtuous, crazy and fantastic''
Kortom, Tango Astillero brengt vernieuwende tango die scherp en intens is, ruw en heftig, een afspiegeling van het heden. Tango die de oneerlijkheid en de tegenstellingen in de stadsjungle van Buenos Aires verklankt. Een stijl die knalt en die de groep zelf zo omschrijft: ‘it kicks, breaks, hurts and jumps’.

Bestel tickets

Datum 27-03
Tijd 15:00
Locatie Toonzaal
Zaal Toonzaal