Arifa 'Danubian Voyage'

Muziek, Jazz, Roots

“Welkom op de volgende etappe van Arifa's voortdurende reis met nieuwe muzikanten door de muziek van Oost en West"

 

Tickets
Facebook event
Datum 9-12
Prijs € 15,00
Locatie Toonzaal
Arifa 'Danubian Voyage'

Over Arifa

De Donau is de op een na langste rivier binnen de Europese unie, ontsprongen in het Zwarte Woud in Duitsland, stroomt vervolgens oostwaarts door Centraal- en Zuidoost-Europa en mondt na 2829 km uit in het grensgebied van de Zwarte Zee. Het wordt al eeuwenlang gebruikt om te reizen door volkeren als de oude Grieken, Hongaren, Turken, Dacians, Duitsers, Slowaken, Kroaten, Serviërs en Bulgaren.
Voor het nieuwe project ‘Danubian Voyage’ wil Arifa een nieuwe uitdaging aan, met Bence Huszar en Zhivko Vasilev als twee nieuwe (maar niet onbekende) leden. Daarom kiest Arifa voor dit project voor een combinatie uit westerse klassieke instrumenten zoals piano en cello en instrumenten uit het Oosten met de kaval (Bulgaarse herdersfluit) en de percussie set van Sjahin waarin verschillende continenten vertegenwoordigd zijn.
Het kwartet Arifa slaat een muzikale brug tussen Oost en West. Oude muzikale tradities uit het Midden-Oosten en de Balkan worden vermengd met jazz en hedendaagse geïmproviseerde muziek. De groep is gevestigd in Amsterdam, maar de geest van het kwartet is waarlijk internationaal. Hun geheim ligt in de creatieve chemie tussen de musici, die afkomstig zijn uit Bulgarije, Hongarije, Turkije, Nederland en Duitsland. Hun muziek is net zo divers als hun oorsprong; van traditionele Turkse en Balkangeluiden naar jazz en hedendaagse muziek.
Arifa is opgericht door Sjahin During in 2010. Sindsdien heeft het inmiddels 5 album releases uit gebracht en gaf de groep concerten in 24 landen over de gehele wereld, o.a. op internationale festivals als Jazzahead, Concertgebouw, London Jazz Festival Southbank Center, Kennedy Art Center USA, Ethnopoort Festival, Jarasum International Jazz Festival, Havana Jazz, en Shanghai World Music Festival. De band heeft tot dusver vijf albums uitgebracht die internationaal lovend ontvangen zijn. Ook werkte de groep samen met beroemde artiesten zoals Aynur Doğan, Arto Tunçboyacıyan, Theodosii Spassov, Laka Khan, Alex Simu, Osama Abdulrasol, Mehmet Polat, Waed Bouhassoun, “Voices from the East” featuring Niusha Barimani, Meng Xiaoxu, Vanya Valkova. In 2020 bracht Arifa de EP Danubian Voyage uit, met vier prachtige nieuwe composities.

Arifa bestaat uit:
Zhivko Vasilev - kaval (Bulgarije)
Bence Huszar - cello (Hungarije)
Franz von Chossy - piano (Duitsland)
Sjahin During - percussie (Turkije/Nederland)

Bestel tickets

Datum 09-12
Tijd 20:30
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer + Toonzaal

Meer Jazz