Anna Rune

een conversatie over kwetsbaarheid, eigenliefde en allesverwoestende, doffe ellende.
Muziek, Singer-songwriter
Tickets
Facebook event
Datum 26-11
Prijs € 16,00
Locatie Toonzaal
Anna Rune

For Monumental People': zo heet het nieuwe album van Anna Rune. Best beschreven als Neo-Romantic Pop, slaat ze met de nieuwe songs een frisse, meer impulsieve richting in. Met dansende baslijntjes, stuwende ritmes en analoge synths aan het stuur, krijgt Anna's lyrische en soms duistere schrijfstijl een relativerende laag. Dat moet ook, want alle songs schreef ze als ode aan mensen die van monumentale waarde waren in haar leven, tijdens Anna’s strijd voor het herstel van haar mentale gezondheid. 

Met het album wil ze een conversatie starten met het publiek over kwetsbaarheid, eigenliefde en allesverwoestende, doffe ellende. 

Van mei 2021 tot mei 2022 komen alle songs als single uit, elke song weer met een nieuw stukje van het verhaal. De belangrijkste release valt op 1 oktober, met het nummer ‘The Secret’, waar ze al haar geheimen bloot legt. Het nummer werd tevens in beeld omgezet door filmregisseur Rebecca Weltner in het huis van Wallpaper Magazine’s ‘Designer Of The Year’: Sabine Marcelis. Uiteindelijk wordt de plaat op vinyl uitgebracht en in de vorm van een designlamp, tijdens een tour door de benelux in maart 2022. 

‘Ik kijk en ga naar kunst om mijn hoofd met nieuwe dingen te vullen, om uit mijn eigen gedachten te kruipen en in die van iemand anders te duiken. Kunst/muziek is zo persoonlijk en wordt gemaakt vanuit de passie en impuls in dat moment. Die impuls is éen van de krachtige gevoelens die ik heb en ken. Om dat van andere mensen te zien is super interessant, wat voor uiting hun interpretatie en hun zijn krijgt. In kunst zie je de persoonlijkheid terug van de mensen en daarom ga ik er heen. Maar ook om te ontspannen, leuke kleurtjes, bouncende ritmes, prettige chaos...

Bestel tickets

Datum 26-11
Tijd 20:30
Locatie Toonzaal
Zaal Foyer + Toonzaal