Abel Sanchez Aguilera

Wereldpremière van Sorabji’s Toccata Terza
Hedendaags

Beetje bij beetje wordt de muziek van Kaikhosru Shapurji Sorabji ontdekt en wat blijkt? De Engelse componist heeft een hoogst origineel oeuvre nagelaten: vormen als de nocturne, fuga, en passacaglia is nieuw leven ingeblazen, oosterse en westerse invloeden komen samen, lyriek en virtuositeit gaan hand in hand. Sorabji’s lange, intense werken drijven de pianist en luisteraar tot het uiterste.  

Tickets
Facebook event
Datum 3-07
Prijs € 18,00
Locatie Toonzaal
Abel Sanchez Aguilera

over Abel Sanchez Aguilera

Eén groot mysterie bleef echter lange tijd Toccata Terza, waarvan het manuscript van de aardbodem verdwenen leek te zijn. In 2019 werd het, na ruim zestig jaar, gevonden. Pianist Abel Sánchez-Aguilera wijdde twee jaar aan het ontcijferen van het manuscript en het instuderen van het kolossale werk. Het bleek een stuk te zijn waarin Sorabji verder gaat dan in zijn eerdere composities: een passacaglia met 102 (!) variaties, een zeer sensuele fantasia, een groots adagio, een complexe dubbelfuga, indrukwekkende cadenzen… u zult zich tijdens dit twee uur durende stuk geen moment vervelen.  

Om 10:00 uur zal Gijs van der Meijden een boeiende inleiding tot dit concert presenteren. Zo geniet je nóg meer van Toccata Terza!

Kaikhosrhu Shapurji Sorabji – Toccata Terza

Abel Sánchez-Aguilera, piano

Bestel tickets

Datum 03-07
Tijd 11:00
Locatie Toonzaal
Zaal Toonzaal