Abel + Luke Bossers

Abel is terug met gloednieuwe muziek!
Nederpop, Pop
Tickets
Facebook event
Datum 21-12
Prijs € 20,00
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal
Abel + Luke Bossers

Abel

In 2000 brak de Bredase band Abel door met hun single Onderweg. Het nummer stond wekenlang op nummer één in de Nederlandse hitlijsten. Ook in België had Abel succes: in 2000 was Onderweg daar één van de tien meestverkochte singles. In datzelfde jaar bracht de band hun debuutalbum De Stilte Voorbij uit. 

De afgelopen jaren heeft zanger Joris Rasenberg achter de schermen gewerkt aan nieuwe muziek. Nu is de band terug met een nieuwe single: Zie Jij Het Ook. In het nummer bezingt Joris de waarde van menselijk contact, nu de wereld volgens hem steeds meer lijkt te draaien om het individu. Joris: “Het begon weer te kriebelen, de drang om iets te creëren was groot. In mijn muziek probeer ik bijzondere momenten vast te leggen. Zoals je foto’s maakt van gebeurtenissen die er echt toe doen, zodat ze niet verdwijnen. Momenten met familie, vrienden, de mensen om je heen en al het wonderlijke dat het leven je brengt.”

Joris hoopt dat luisteraars zich herkennen in de muziek van Abel, of daar een eigen verhaal in vinden. “Ik probeer het alledaagse en het ongrijpbare te vangen in muziek en er woorden bij te vinden. Kleine en grote verhalen die kleur geven aan de dag en die het waard zijn om verteld te worden. Hoe mooi is het als mensen iets van zichzelf of van anderen in onze muziek herkennen en daar iets mee kunnen. Als de luisteraar een eigen verhaal vindt in een nummer is dat misschien wel het meest bijzondere moment.” 

De band is van plan om na Zie Jij Het Ook meer nieuwe muziek uit te brengen. Abel gaat ook weer optreden. 

Abel's Insta

Luke Bossers

Luke Bossers (Breda, 21 november 2000), is een Nederlandse pop singer-songwriter. Luke’s affiniteit en talent voor muziek werd al op jonge leeftijd duidelijk toen hij snel excelleerde in zijn zanglessen. Luke tourde van zijn twaalfde tot zijn achttiende met verschillende bands in de Benelux. Zijn stem betoverde het publiek en liet een grote indruk achter.

Op veertienjarige leeftijd begon Luke met het schrijven van eigen muziek en ontwikkelde hierdoor ook zijn eigen stijl en smaak. Zijn doelen verschoven en in 2018 besloot Luke om te stoppen met het touren, zodat hij zich kon focussen op een solocarrière.

In 2019 begon Luke Bossers met zijn studie aan de ‘Herman Brood Academie’ in Utrecht, waar hij in 2022 afstudeerde. Het jaar waarin hij ook begon met het releasen van zijn muziek.

Luke’s eerste single ‘Heaven Knows Why’ genereerde meteen al interesse bij diverse radiostations, en zijn twee daaropvolgende singles ‘Torn Apart’ en ‘High On Your Love’ werden beide de single van de week bij Omroep Brabant. Laatstgenoemde kwam ook op plek 89 binnen in de top 100 van Omroep Brabant en werd op 3fm gedraaid.

Zijn muziek en teksten voelen als verhalen die je met je beste vrienden deelt. Het is persoonlijk, eerlijk en herkenbaar.

Luke: "Mijn grootste inspirators zijn Harry Styles, Ruel, Shawn Mendes en Justin Bieber. Ik probeer altijd de luisteraars mee te nemen in het verhaal. Het maakt niet uit of dat in een opname of een optreden is, het moet een ervaring zijn waarin iedereen zijn gevoel kwijt kan.’

Luke's Insta

Bestel tickets

Datum 21-12
Tijd 20:30
Locatie Poppodium
Zaal Grote Zaal