La Vuelta Holanda

Intiem wielerprogramma in Willem Twee Toonzaal

door festival November Music en literair productiehuis Tilt
Tussen 13:00 en 18:30 een gratis toegankelijk, intiem maar bomvol literair-muzikaal programma plaats dat ook geschikt is voor mensen die de drukte op het plein buiten minder prettig vinden. Het programma staat volledig in het teken van wielrennen. 

Entree gratis
Datum 20-08
Prijs Gratis
Locatie Toonzaal
La Vuelta Holanda

Te gast zijn de voormalig profwielrenner Peter Winnen en de wielerjournalist Edwin Winkels, die voorlezen uit eigen werk. Zij worden geflankeerd door The Strava Orchestra, een project van Mathijs Leeuwis dat hij ontwikkelde in een compositieopdracht voor November Music, en Nederlands bekendste flamencogitarist Eric Vaarzon Morel, die speciaal voor La Vuelta Holanda een wielerprogramma presenteert met schilderijen, beelden, projecties en daverende flamenco composities. Voor de gelegenheid neemt hij zijn dochter Eline (zangeres Elle) mee, de beeldhouwer Gerrit van Emous en zijn zoon Jelmer die portretten van wielrenners zal exposeren. In de foyer geven tussen de bedrijven door studenten van de Koningstheateracademie  en de Rockacademie interpretaties van passages uit de roman 'De Spaanse Renner', die Lidewey van Noord schreef in opdracht van literair productiehuis Tilt en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Na afloop kun je blijven hangen in het wielercaf√©, met interviews van Edwin Winkels met Peter Winnen, Lidewey van Noorden en Stef Clement. 

Kortom, een bont programma vol literatuur, cabaret en muziek! Al de onderdelen zijn in een rits achter elkaar te bezoeken, onafhankelijk van de tijd van binnenkomst. Bekijk het volledige programma op www.visitdenbosch.nl/lavueltaholanda en de landelijke website www.lavueltaholanda.com
 

Bestel tickets

Datum 20-08
Tijd 13:00
Locatie Toonzaal