The Rock Circus Talent Tour

The Rock Circus Talent Tour

Op vrijdag 26 mei strijkt The Rock Circus talent Tour neer in Willem Twee Poppodium in Den Bosch! Ben jij een Brabantse rock- of metalband en wil jij in november op het grootste indoor metalfestival van Nederland spelen? Geef je dan nu op! 

Inschrijven kan tot en met 27 april 2023

9536

Wat is The Rock Circus Talent Tour?

The Rock Circus is een nieuw rock/metalfestival dat plaatsvindt van 3 tot 5 november 2023 in de Brabanthallen, Den Bosch. Voorafgaand aan The Rock Circus 2023 vindt The Rock Circus Talent Tour plaats, een talententraject en wedstrijd voor Nederlandse rock- en metalbands uit. Tien podia uit tien Nederlandse provincies scouten rock- en metalbands in hun eigen provincie om hen de kans te geven om op het festival te spelen. The Rock Circus Talent Tour wordt eens per twee jaar georganiseerd. 

Wie kan deelnemen aan de Talent Tour?

Jouw band speelt (hard)rock, metal, metalcore, danwel een mix/crossover. Minimaal de helft van de band + 1 bandlid komt uit de provincie waarin ze meedoen. Dus bestaat jouw band uit vijf leden? Dan moeten minimaal 3 uit de provincie komen. Ook is de hele band beschikbaar om bij winst het hele programma door te lopen (workshops, The Rock Circus 2023 en eventueel plek op hoofdpodium op The Rock Circus 2024).
Coverbands kunnen niet meedoen. Een enkele cover in het repertoire is geen probleem, maar jouw band speelt voornamelijk eigen werk. 
Er is geen leeftijdsgrens voor de bandleden. 

Waar vinden deze voorrondes plaats?

• donderdag 4 mei: Zuid-Holland, Gebroeders De Nobel Leiden
• vrijdag 19 mei: Zeeland: De Spot, Middelburg;
• zaterdag 20 mei: Flevoland: Corneel, Lelystad
• donderdag 25 mei: Utrecht: Fluor, Amersfoort
• vrijdag 26 mei: Noord-Brabant: Willem Twee, Den Bosch
• zaterdag 27 mei: Overijssel: Walhala (Burgerweeshuis), Deventer
• zondag 28 mei: Noord-Holland, Patronaat Stage 3, Haarlem
• zondag 28 mei: Friesland: Neushoorn, Leeuwarden
• zaterdag 3 juni: Limburg, Muziekgieterij Maastricht
• vrijdag 9 juni: Gelderland, Astrant Ede

Wie maakt de selectie van bands voor elke voorronde?

Dat verschilt per poppodium. Elk poppodium kiest hoe zij de selectie doen voor de bands die tijdens de voorronde mogen spelen. Tijdens de voorronde is er een externe jury die bestaat uit diverse heavy professionals uit de provincie waarin de voorronde plaats vindt. 

Ik heb me aangemeld, wat kan ik hierna verwachten?

De deadline voor de provincie Noord-Brabant sluit op donderdag 27 april 23.59u. 

Een week na sluiting van de open call krijg je bericht via het poppodium dat de voorronde in jouw provincie organiseert of je geselecteerd bent. In dit bericht staat ook aanvullende informatie wat er van je verwacht wordt tijdens de voorronde, zoals de samenstelling van de backline, techniek en verloop van deze avond.

Er gaat iets mis met het formulier.

Neem contact op met de contactpersoon van het poppodium wat de voorronde organiseert. 

Heb je nog meer vragen over The Rock Circus Talent Tour? Neem dan contact op met coördinator Linda via lindakoke@willem-twee.nl

Meld je nu aan!

Alle volledig ingevulde aanmeldingen worden automatisch doorgestuurd naar lindakoke@willem-twee.nl